top of page
byn (1).jpg

Mytomspunna Odensjön

Den trollska, nästan klotrunda och 19 meter djupa Odensjön ligger på promenadavstånd från Röstånga Gästgivaregård

Se & Uppleva | Röstånga

Röstånga med omnejd bjuder på en mängd upplevelser för både kropp och själ. Upplev Söderåsens storslagna natur - till fots, till cykel eller till häst. Kulturutbudet är stort och det finns även ett flertal golfbanor i närheten. Här listar vi ett urval av alla aktiviteter som finns. Fullständig information hittar du hos Turistbyrån 150 m från Röstånga Gästgivaregård.

Röstånga by

Tag gärna en promenad genom byn ner till Kvarndammen som både har små vattenfall och brödälskande änder. Via Kvarndammen når du Röstånga Konsthall som är belägen i byns gamla fryshus och är Skånes allra minsta konsthall.

Röstånga Museum är beläget i den gamla skolan vid kyrkan. Här kan du lära dig mer om Röstångas historia. Röstånga kyrka har anor från 1200-talet och är byggd i romansk stil. Bland annat finns här kvar en medeltida dopfunt i sandsten. Byns bibliotek är beläget i skolans lokaler, snett över kyrkan.

Mitt i byn finns Piacente där du kan njuta av en härlig skönhetsbehandling, få massage, bli fin i håret m m.

Avståndet till havet är inget hinder för den sol- och badintresserade. Röstångabadet har en härlig 50-meters bassäng, en inbjudande vattenrutschbana och härliga gräsmattor där du kan bättra på solbrännan. Här kan du även spela minigolf. Många tar även gärna ett dopp i Odensjön, som lär ha uppkommit genom en glaciärnisch. Den är 150 m i diameter och 19 m djup. Här finns fina iordningställda grillplatser och vindskydd.

bottom of page